Kirjoitelmani koskee Perttu Jussilan kansalaisaloitetta eheytyshoitojen kriminalisoinnista. Artikkelissa käsiteltiin homoseksuaalien oikeuksia, eheytyshoitoa ja sen vaaroja. Ja mietittiin miksi muutos näihin perusihmisoikeuksiin ei ole tullut suoraan Hallitukselta. 

 

 Mielestäni ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja seksuaalisuus ei saisi vaikuttaa oikeuksiin, mikä pitäisi olla ilmiselvä asia, mutta ilmeisesti ne on unohdettu homoseksuaalien kohdalla.  On kamalaa miten eheytyshoitoja on voitu sallia näin kauan. Homot ovat olleet normaaleja siinä missä muutkin, niin on se kummallista että ikään kuin homous on jees, mutta jos lapsesi on homo on se sallittavaa pistää eheytyshoitoon vasten tahtoa. 

 

 Homoseksuaalien asemaa on parannettu aikoja sitten laeilla, kuten homoseksuaalisen kanssakäymisen laillistaminen vuonna 1971, joten miksi kaikkia muitakin perusoikeuksia ei ole uudistettu samalla. Hallitus voisi päivittää Suomen lakia ilman että kansalaiset joutuisivat yksitellen tekemään kansalaisaloitteita seksuaalisuutensa tähden, jotta kaikki olisi tasa-arvoisia ja kaikilla olisi samat oikeudet.