Minun mielipidekirjoitelmani käsittelee Iltasanomien uutista, jossa kerrotaan Suomen varautumisesta aloittaa jo kolmas rokotekierros. Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo, että rokottaminen aloitettaisiin riskiryhmistä kuten ennenkin, jos rokotteet nähtäisiin tarpeellisiksi. Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen kertoo, että kolmannella rokotteella ei ole kiirettä.

Mielestäni Kolmas rokoteannos olisi hyvä ja tärkeä suomalaisten kannalta, mikäli ensimmäinen ja toinen rokotus eivät vielä suojaa tarpeeksi koronavirukselta. Suomessa on kuitenkin todettu melkein 700 tartuntaa 1.9 joista teho-osastolla on 21 ihmistä (terveyden ja hyvinvoinnin laitos). Suomessa saataisiin luultavasti tartunnat ja teho-osastohoitoa tarvitsevat laskuun, jos suomalaiset saisivat myös kolmannen rokotteen.

Kuitenkaan osa suomalaisistakaan ei ole ottanut edes ensimmäistä rokotusta, joten teho-osastolla olisi silti ihmisiä. Mielestäni Suomessa pitäisi olla pakko ottaa rokotus, vaikka siihen ei voida pakottaa. Jos koronapassi pistettäisiin pakolliseksi kaikille, joilla on mahdollisuus ottaa rokote, niin silloin tartunnat ja kuolemat saataisiin edes vähän laskuun. Voisi olla, että rokotepassi motivoisi ainakin joitakin ihmisiä ottamaan rokotteen.

Suomi on varautunut kolmanteen rokotuskierrokseen vuodenvaihteessa – STM: Jos rokotukset nähdään tarpeellisiksi, ne aloitetaan riskiryhmistä | Yle Uutiset | yle.fi