Sisäministeri Ohisalo: Puolet 170:stä evakuoitavasta afganistanilaisesta on saatu Suomeen

Kirjoitelmani käsittelee Yle Areenan artikkelia. Artikkeli käsittelee Afganistanin evakuointitilannetta, jossa on saatu puolet 170:stä evakuoitavasta evakuoitua. Talibanit ovat ottaneet Afganistanin hallinnon ja ihmisiä yritetään evakuoida pois Afganistanista mahdollisimman nopeaa. Seassa on myös paljon suomalaisia. Suomi oli järjestänyt lennon Tblilistä Helsinkiin evakuointitehtävään. Artikkelissa mainittiin, että evakuoitaville myönnetään oleskelulupa humanitaarisella perusteella.

Matti Koivisto ja Antti Pilke kirjoittivat artikkelissa paljon Maria Ohisalon ajatuksia asiaan. Mielestäni Maria puhuu hyvin kuinka Suomi on auttanut Afganistania ja antanut afganistanilaisille turvapaikkoja Suomesta. Suomi on toiminut oikein joustamalla evakuoitavia myöntämällä oleskelulupa. Artikkelissa esiintyy myös Pekka Haavisto, joka sanoo Afganistanissa olevan paljon suomalaisia joita tulee auttaa. Afganistanissa on tällä hetkellä kamala tilanne ja minusta meidän tulee auttaa siellä olevia, varsinkin naisia ja lapsia. Naisia ja lapsia käytetään siellä hyväksi ja pahoinpidellään.

Afganistanissa on tällä hetkellä kamala tilanne ja minusta meidän tulee auttaa siellä olevia, varsinkin naisia ja lapsia. Naisia ja lapsia käytetään siellä hyväksi ja pahoinpidellään. Suomi voisi vielä ottaa lisää turvapaikan hakijoita ja antaa heille myös oleskelulupa.

https://yle.fi/uutiset/3-12068668