Kirjoitelmani koskee Iltasanomien uutissivulla julkaistua uutista, jossa käytiin kattavasti läpi Suomen korona tilanne sillä hetkellä (21.8.2021). Uutisessa kerrottiin, että Suomessa on todettu 673 uutta tartuntaa ja kahdelta edelliseltä viikolta tartuntoja olisi raportoitu 9 916, mikä on 1 145 tartuntaa enemmän, kuin sitä edellisiltä kahdelta viikoilta. Tartuntojen määrät ovat siis nousseet. Uutisessa kerrottiin myös Suomen koronarokotus tilanteesta. Ensimmäisen annoksen Suomessa on saanut 70,3 prosenttia väestöstä, eli noin 3,91 miljoonaa ihmistä. Toista annosta rokotetta saaneita on noin 2,53 miljoonaa ihmistä, eli noin 45,5 prosenttia.  

Tartuntojen nousu Suomessa on mielestäni iso ongelma, sillä ne voivat ajaa Suomen taas kiihtymisvaiheeseen. Suomen siirtyminen kiihtymisvaiheeseen lisäisi taas enemmän rajoituksia, mikä voisi taas lisätä esimerkiksi tapahtumien ja harrastuksien peruuntumisia. Myös lähiopetuksesta siirtyminen etäkouluun hankaloittaisi monen opiskelijan opiskeluja. Sosiaaliset kontaktit ovat jääneet vähäiseksi, kun kouluja ja menoja on peruutettu, jolloin syrjäytymisen riski olisi mahdollista. Puhumattakaan siitä minkälaiset vaikutukset koronalla on ollut talouteen. Ihmiset ovat menettäneet työpaikkoja. Ravintolat ovat joutuneet sulkemaan ovensa ja kulttuuri tapahtumapaikat ovat suljettu. 

Hyvänä puolena kuitenkin pidän tässä tilanteessa, että rokotteen saaneet sairastuneet eivät tarvitse teho- tai hoitopaikkoja, vaan suurin osa voi sairastaa sen lievästi kotona. 

Toivon koronan loppuisivan, jotta talous pääsisi elpymään ja ihmiset elämään normaalia elämää ilman rajoituksia.