Mielestäni on todella hienoa, että Iissä ollaan tehty hyvin ympäristöystävällistä toimintaa. Uutisessa kerrottiin, että Iin koulun 6. luokkalaiset ovat rakentaneet kompostin opettajan kanssa. Kun minä olin peruskoulussa, emme oikein opiskelleet ympäristöystävällisyyttä näin luovasti. Lapset oppivat ympäristöystävällisistä asioista hauskasti ja kiinnostavasti ja tätä kautta huomaavat että ympäristönsuojelu on hyvä ja hauska juttu.

 

Mielestäni on hyvä, että ihmisiä johdetaan ympäristöystävälliseen käyttäytymiseen. Esimerkiksi kuten uutinen kertoo, että Iin kunnan työntekijät eivät saa kilometrikorvauksia oman auton käytöstä vaan työajot ajetaan sähköautoilla. Tämä saa ihmiset kokeilemaan ja kiinnostumaan erilaisista mahdollisuuksista.

 

Mielestäni on mielenkiintoista ja kiinnostavaa, että Iin koulussa on ollut lemmikki kanoja, joille on syötetty ruokahävikkiä. Uutisessa kerrotaan, että ympäristökasvatus on istutettu kunnan strategiaan. He haluavat tarjota lapsille ratkaisuja, ei lietsoa ilmastopaniikkia. Tämä on mielestäni hyvä strategia, sillä on hyvä kertoa tosiasiat pienille lapsille, mutta pitää kuitenkin ottaa huomioon millaisia vaikutuksia tiedon saannista on pienille koululaisille.

 

Uutisessa kerrottiin, kuinka jotkut ihmiset ovat sitä mieltä, että Ii on tehnyt tarpeeksi ilmasto tekoja, ja että Iin kunta on niin pieni, että vaikutukset ympäristö teoissa on niin pieni. Mielestäni tämä on totta, Ii on todella pieni kunta, mutta se ei tarkoita, etteikö kaikki voisi tehdä edes jotain ympäristön puolesta. Kaikilla meillä on velvollisuus tehdä edes jotain ympäristön hyväksi.

 

Linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-12065868