Iissä tehdään esimerkillistä ilmastotyötä ja sen avulla on säästetty paljon rahaa – joidenkin mielestä pieni kunta on tehnyt jo tarpeeksi

Yle:n julkaisema uutinen (https://yle.fi/uutiset/3-12065868 8.9.2021) kertoo siitä, miten Oulun lähellä sijaitsevasa Ii:ssä tehdään esimerkillistä ilmastotyötä. Minun mielestäni on mahtavaa, että Iissä tehdään esimerkillistä ilmastotyötä. Kaikkien olisi hyvä ottaa mallia ja alkaa toteuttamaan yhtä hyvää ilmastotyötä, kuin Iissä. Minun mielestä Ii on hoitanut jo oman osansa ilmastotyöstä ja nyt olisi muitten kaupunkien ja maiden vuoro. Ii on kuitenkin suhteellisen pieni paikka, niin eivät he voi koko Suomen ilmastotyötä hoitaa. Se olisi jokaisen kaupungin oma homma.

Minusta on hienoa, että Iihin on hankittu uusia tuulivoimaloita. Ne ovat tosi ekologisia ja hyviä ympäristölle. Se taas ei ole mielestäni kovin hyvä, kun jotkut ihmiset valittavat uusien tuulivoimaloiden olemassaolosta. Keksisivät itse parempia, sekä ekologisempia vaihtoehtoja. Toisaalta ymmärrän näitä ihmisiä, koska tuulivoimaloista voi olla joillekkin ihmisille haittaa.

Teijo Liedes sanoo Yle:n haastattelussa näin: - Kun teemme osamme, meillä on helpompi vaatia samaa muiltakin. Olen Teijon kanssa tästä kommentista samaa mieltä. On tyhmää, jos jotkut ihmiset valittavat, että ilmastonmuutos pahenee ja pahenee, mutta eivät silti tee asialle itse yhtään mitään.