Kirjoitukseni käsittelee Ylen artikkelia, jossa Niinistö puhuu siitä miten ristiriitaista, on että Suomi voi lähettää joukkoja nopeammin muiden maiden pyynnöstä kuin omia kansalaisia auttamaan. Hän pitää myös Etyj kokouksen mahdollisuutta ylhäällä joko kaikkien 57:n jäsenmaan kanssa tai pienemmällä porukalla, jotta Kiina tulee mukaan. Hän puhuu myös siitä, miten Afganistanissa “Tuli niin sanotusti turpiin”

Mielestäni on suuri ongelma siinä, miten Suomi voi lähettää joukot nopeammin muiden pyynnöstä kriisialuille kuin omia kansalaisia auttamaan, mikä pitäisi korjata pikimmiten.

Minusta on hyvä, että edes yksi sukupolvi Afgaaneja sai elää vapaata elämää. Se on ymmärrettävää, että ihmiset haluavat pois Afganistanista Talibanien valtaan pääsyn jälkeen. Mikä on ongelma sillä muut valtiot saavat paljon pakolaisia, joille pitää tarjota turvaa ja töitä.

Etyj (Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö) kokous olisi hyvä, sillä valtioiden pitäisi keskustella jatkuvasti epävarmemman maailman tilanteesta ja keksiä sille ratkaisuja, mitkä saadaan parhaiten tehokkaalla yhteistyöllä.

https://yle.fi/uutiset/3-12076503