Iissä tehdään esimerkillistä ilmastotyötä ja sen avulla säästetty paljon rahaa- joidenkin mielestä pieni kunta on tehnyt tarpeeksi. 

 

Ylen julkaisema uutinenhttps://yle.fi/uutiset/3-12065868 kertoo iissä tehdystä ilmastotyöstä 

Ilmastotyöhön sisältyy koululaisten toimesta tapahtuvaa kierrättämistä ja luokkahuoneiden lämpötilojen mittaamista. Lapsille opetetaan koulussa ympäristöystävällisistä vaihtoehdoista, jotka he vievät kotiin asti. Iissä on mietitty jo pitkään fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamistaIissä normaalit bensalla kulkevat autot suositellaan vaihtamaan sähköautoiksi. Iillä on sähköautoja työntekijöille, jolloin matkojen korvauksia ei tarvitse maksaa. Sähköautoja voi myös vuokrata ihan kuka tahansa, joka lisää kiinnostusta niitä kohtaan.  

Joidenkin mielestä Iin pieni kunta on tehnyt jo tarpeeksi ilmastotekoja ja olisi aika jo muidenkin kuntien tehdä sama. Itse olen samaa mieltä. Ii on suuri esimerkin näyttäjä muille kunnille ja kaupungeille ja muiden tulisi ottaa esimerkistä oppia. Iin ollessa todella pieni paikka ei he voi omalla ilmastotyöllänsä vaikuttaa paljoa, joten nyt olisi muidenkin aika toimia.  

Iissä toimitaan järkevästi ilmastonmuutosta vastaan sekä taloudellisesti kannattavasti, joten mikä estää muita kuntia toimimasta samoin?