Minun mielipidekirjoitukseni käsittelee Ylen sivuilla olevaa uutista, joka liittyy koronapassin käyttöönoton harkintaan Suomessa. Uutisessa haastateltiin potkunyrkkeilyä harrastavaa Milla Kiljusta, jonka mielestä koronatodistuksen edellyttäminen liikuntatiloissa olisi toimiva ratkaisu myös Suomessa. Kiljunen kertoo uutisessa, että Saksassa aikuiset pääsevät liikuntatiloihin, jos heillä on näyttää todistus tuoreehkosta koronatesti, pikatestistä tai rokotepassista.  

Avin ylitarkastaja Oona Mölsä kertoi uutisessa, että koronatodistuksen edellyttäminen olisi sinällään mahdollista, mutta sen käyttöönottoon liittyy esimerkiksi yhdenvertaisuuteen ja tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, jotka täytyy selvittää ensin ministeriötasolla ja tarvittaessa säätää asiasta lailla.  

Minun mielestäni koronapassin käyttöönotto olisi ihan hyvä ratkaisu mahdollistaa laajemman liikuntatilojen aukiolon Suomessa, mutta siihen liittyy juuri edellä mainitut yksityisyyteen ja yhdenvertaisuuteen liittyvät seikat. Esimerkiksi, jos ei jostain syystä ole mahdollista ottaa vaikka koronarokotetta tai käydä testissä, ei pääsisi silloin julkisiin liikuntatiloihin. Toisaalta moni tuntisi ehkäpä liikuntatiloissa harrastamisen turvalliseksi, koska koronapassilla varmistettaisiin, ettei yhteisiä tiloja käyttäisi koronavirukseen altistuneet tai sen saaneetUrheilua hankaloittavia maskejakaan ei tuolloin ehkä olisi pakko liikkuessa käyttää.