Kirjoitus käsittelee Ylen kirjoittamaan artikkelia, jossa kerrotaan pandemian vaikutuksesta koulu terveydenhuoltoon. Kouluterveydenhoitajien siirtäminen muihin tehtäviin on ihan hyvä päätös, mutta jos heitä on niin vähän, että on jouduttu rikkomaan lakiaSilloin pitäisi mielestäni miettiä parempaa ratkaisua. 

Koululääkäri pulaa voisi mielestäni yrittää helpottaa maksamalla enemmän korvauksia tai tekemällä jotain muutajoka voisi tehdä koululääkärin ammatista mukavamman ammatti vaihtoehdon. 

Palveluseteli on aika järkevä väliaikainen ratkaisu tähän tilanteeseen. Olen kuitenkin samaa mieltä terveydenhoitajaliiton kanssa siitä, että pidemmällä aikavälillä se ei tule onnistumaan, koska monet jättävät menemättä tarkastuksiin oman laiskuuden takia. Jos kaikki olisivat tämän asian suhteen omatoimisia, palveluseteli olisi loistava ratkaisu tämänhetkiseen ongelmaan. Mutta minkä takia ihmiset jättävät menemättä tarkastuksiin, jos ilmoittautuminen/meneminen on omalla vastuulla? Minun vastaukseni tähän on joko laiskuus tai sitten ihminen ajattelee olevansa täysin terve eikä tarvitse semmoisia, vaikka se ei olisikaan totta. 

Terveyteen satsaaminen olisi minusta viisasta. On paljon helpompaa ja halvempaa yhteiskunnalle ennaltaehkäistä sairauksia, kun hoitaa niitä leikkauksilla suin muillaSilloin jäisi myös enemmän rahaa käytettäväksi muihin asioihin kuten esim. koulutukseen ja viihtyisyyteen.